Alu ali PVC vhodna vrata
| Članek je bil prebran 5.514 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ko izbiramo vhodna vrata, se hitro znajdemo pred dilemo, iz kakšnega materiala naj bodo naša nova vhodna vrata. Ena izmed pogostih dilem je izbira med aluminijem in plastiko. Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti, zato je na prvo žogo nemogoče enoznačno odgovoriti, kaj je boljša izbira. V veliki meri je končna odločitev odvisna tudi od tega, kje bodo vrata nameščena in kako pogosto se bodo uporabljala.

Alu vhodna vrata

Nova vhodna vrataAluminij je eden izmed najbolj trpežnih in dolgoživih materialov. Njegova odpornost in neobčutljivost na mehanske udarce je velika prednost ravno, ko gre za vhodna vrata. Prav tako se vrata iz aluminija ne bodo postarala, njihova nega pa je izjemno enostavna. Za aluminij se je smiselno odločiti, ko gre za vrata v stanovanjsko poslopje ali pa za poslovne prostore. Zakaj? Vrata na takšnih objektih se bodo namreč odpirala izjemno pogosto, zato je odločilnega pomena, da so vrata trpežna in da se z povečano uporabo ne bodo povesila ali kako drugače spremenila (ukrivila ipd.). Aluminij sicer stane nekoliko več kakor PVC vhodna vrata, a je njegovo ceno vredno plačati, če gre za zgoraj omenjene primere ter ko gre za vrata, ki so močno izpostavljena zunanjim vplivom. Nikakor pa aluminijasta vrata ni smiselno nameščati na vrata stanovanja v že sicer zaklenjeni večstanovanjski stavbi. V tem primeru se je bolj smiselno odločiti za plastiko.

Pvc vhodna vrata

Njihova cena je nižja, zato so idealna izbira, ko želimo opremiti vhod v stanovanje ali hišo, ki ga uporabljajo pretežno družinski člani. Pvc je izjemno hvaležen kar se tiče nege in vzdrževanja, prav tako se pvc vrata ne starajo in imajo dolgo življenjsko dobo. Težava, ki se včasih pojavi pri tovrstnih vratih je, da se povesijo – za rešitev te situacije vam bodo najbolje pomagali kar pri proizvajalcu, pri katerem ste vrata naročili. Sicer pa so pvc vrata tudi izjemno stabilna in neobčutljiva.

Več o vhodnih vratih : http://www.ajm.si/vrata/vhodna-vrata/.

© 28. 04. 2024 - Bellavita.si. Oglaševanje.