Dotrajana vhodna vrata – ko priložnost dela tatu!
| Članek je bil prebran 756 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Malokdo ve, da se večina vlomov pri nas zgodi skozi vhodna vrata. Večina ljudi namreč še vedno misli, da so vlomi nekaj zelo redkega in da se dogajajo le drugim. V resnici, pa lahko tudi sami še kako hitro postanemo žrtev vlomilcev in nepridipravov. Pri tem se večina tatov pri vlamljanju ne poslužuje oken ali balkonskih vrat (razen, če so le ta priložnostno odprta in roparjem omogočajo zelo enostaven vstop v notranjost hiše), ampak večinoma vhodna vrata. V zadnjem obdobju policija celo ugotavlja, da ni nobena nepremičnina povsem imuna na poskuse vloma. Vlom se torej lahko zgodi tako v strnjenih urbanih naseljih, kjer so sosedi le streljaj stran, kakor tudi v večstanovanjskih objektih s skupnimi stopnišči in seveda tudi, ko gre za nekoliko bolj odmaknjene in samotne hiše na podeželju. Skratka, nesreča nikoli ne počiva in pred vlomilci se je dobro zaščititi še preden se vlom zgodi nam.

vrataStara in dotrajana vrata za nepridiprave pomenijo manj dela

Jasno je, da se tatovi oziroma vlomilci raje lotijo starejših vrat, ki so že nekoliko dotrajana, pomenijo manj truda, manj hrupa in seveda tudi manj potrebnega časa za vlom. Pri izvajanju tatvine je namreč najbolj kritičen ravno čas, ki ga vlomilci porabijo za odpiranje vrat. V tem času je možnosti, da jih kdo opazi, ustavi ali pokliče policijo največ. Ko so vlomilci enkrat v notranjosti hiše, si lahko vzamejo čas in se lotijo kraje. Zato je bistvenega pomena, da sami poskrbimo za minimalno varnost oziroma zaščito. To pomeni, da vrata vselej zaklepamo, ključa pa nikoli ne puščamo na rezervnih mestih, npr. pod predpražnikom, pod pepelnikom, pod cvetličnim loncem ipd., saj so to mesta, ki jih bodo morebitni vlomilci gotovo preverili. Namesto tega je bolje ključ zaupati bližnjim sosedom ali sorodnikom. Prav tako so stara vrata zelo ranljiva, ko gre za vlamljanje. Stara in dotrajana vrata namreč povečini nimajo raznih ojačitev, večtočkovnega zaklepanja in jeklene konstrukcije, kot je to značilno za sodobna ali npr. protivlomna vrata. Slednja bodo vlomilce prav gotovo prej odvrnila od njihove namere, saj pomenijo več časa in dela, pa tudi iz vidika tehnike mora biti vlomilec precej vešč, da zna takšna zavarovana vrata sploh vlomiti. Nekatera vhodna vrata so v tako slabem stanju, da jih lahko vlomilci odprejo v že samo v minuti ali nekaj minutah.

Glede na to, da ima večina izmed nas v svojem domu kakšno dragocenost, nakit, denar, ipd., si gotovo nihče ne želi ostati brez takšnih vrednih stvari. Po drugi strani si gotovo nihče ne želi tudi tega, da po njegovih intimnih stvareh, predalih in kotičkih doma stikajo popolni neznanci, z namenom, da vas oropajo vaših najdražjih zadev. Zato je naložba v kvalitetna vrata več kot zgolj estetska olepšava zunanjosti hiše ali stanovanja. Kvalitetna vrata bodo vlomilce prej odvrnila od namere vloma, prav tako pa bodo tudi mnogo trši oreh, če se vloma vendarle lotijo. Prav tako kvalitetna vrata pomenijo tudi več možnosti, da vlomilce ulovijo, ko se bodo trudili, da bi vlomili v vaš dom. Preberite si še več razlogov, zakaj se naložba v kvalitetna vrata vsekakor splača!

Pišite nam, če si želite poskrbeti za svojo varnost in vlomilce odvrniti od vloma v vaš dom!

© 25. 06. 2018 - Bellavita.si. Oglaševanje.