Registracija vaše domene je lahko povsem preprosta
| Članek je bil prebran 1,740 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Marsikdo izmed nas se ustraši, ko sliši izraze kot so na primer domena, registracija domene, strežnik, gostovanje ipd. Povečini tovrstnih izrazov ne uporabljamo, če nismo ravno strokovno povezanimi z njimi. Za vse ostale ljudi pa je lahko odločanje za domeno, njena registracija in podobno precej stresno in manj obvladljivo početje. Na tem mestu torej nekaj osnovnih informacij o domenah, ki vam bo morda pomagalo, da se na tem področju ne boste več počutili izgubljene.

Rumen polžDomena je v osnovi naslov vaše strani na spletu. Gre za naslov, na katerem vašo spletno stran lahko najdejo uporabniki spleta. Domena ne lebdi v nekakšne praznem vakuumskem prostoru, temveč mora nekje gostovati – v ta namen so izdelali strežnike, ki delujejo dan in noč vseskozi celotno leto. To je osnovno znanje, ki omogoča razumevanje, zakaj sploh potrebujemo domeno. Morda se nadalje komu zatakne pri odločitvi, kakšno domeno je sploh možno registrirati. Pravzaprav lahko uporabnik registrira poljubno domeno, ki pa mora ustrezati nekaterim dogovorjenim pravilom:

Ko si izberemo domeno, moramo preveriti še njeno razpoložljivost – to pomeni, da domena, ki smo jo izbrali, še ni zasedena in je torej ni izbral še nihče pred nami. Vsak lahko registrira poljubno število domen. Če vam na tem mestu zdi vaše znanje o domenah še vedno nekoliko luknjičasto, nadaljujte z branjem in spoznajte še več tukaj.

© 21. 07. 2018 - Bellavita.si. Oglaševanje.