Vse informacije o hujšanju na enem mestu
| Članek je bil prebran 711 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

S hujšanjem se slej ko prej v življenju sreča skoraj vsakdo izmed nas. Izjema so redki srečneži, ki lahko jedo po mili volji, pa se jim to nikjer ne pozna. Vendar praviloma ni tako in povsem običajno je, da se vsaj enkrat srečamo s kakšnim kilogramom preveč. Seveda je načinov, kako shujšati skoraj toliko, kolikor je ljudi, ki se trudijo shujšati. Na spletu in v literaturi je tako mogoče najti številne diete. Nekatere med njimi so učinkovite in tudi temeljijo na zdravem hujšanju, spet druge so zavajajoče ali pa prinašajo le kratkoročne uspehe. Kako torej vedeti, katero dieto uporabiti in kje najti uporabne informacije s področja hujšanja?

hujšanje infoIzberite dieto, ki vam je najbolj pisana na kožo

Prvi pogoj, da boste lahko z izbrano dieto dosegli želene rezultate je, da si izberete dieto, ki vam ustreza. To pomeni, da se izogibajte vseh diet, zaradi katerih boste stradali ali pa morali jesti živila, ki jih ne marate. Če tako npr. niste ravno ljubitelj jajc, potem nemara jajčna dieta ni prava izbira za vas, pa čeprav je ta dieta relativno uspešna v razmeroma kratkem času. Skratka, dieto si prilagodite po svojem okusu. Dieta ne bi smela pomeniti hudega stres ob nenehnem odrekanju, hujšanje pa je lahko uspešno le, če ni enako stradanju. Če smo neko dieto napačno izbrali, bomo to hitro ugotovili s tem, ko se bodo po prenehanju diete kilogrami verjetno zelo hitro povrnili nazaj.

Dieta gre z roko v roki s telesno aktivnostjo in zdravo prehrano

Seveda nobena dieta ni čaroben napoj, ki ga boste spili in se boste naslednjega dneva zbudili suhi in zadovoljni. V resnici je dieta oziroma hujšanje le ena plat medalje – druga plat je zdrava in uravnotežena prehrana in redna telesna aktivnost. Brez urejene prehrane, rezultatov ne bo. To pomeni, da tudi, ko z dietnim režimom prehranjevanja prenehate, ne zapadete v stare in nezdrave prehranjevalne vzorce, ampak nadaljujete z zdravim načinom prehranjevanja. Prav tako je bistvena tudi resna telesna aktivnost. Vsak dan naj bi se tako vsakdo izmed nas gibal vsaj 20 min do pol ure. Pri tem je izbira telesne aktivnosti povsem prepuščena željam posameznika, je pa res, da se določene vadbe še posebej osredotočajo na intenzivnost in pospešeno izgubljanje kalorij. Če je glavni cilj izguba odvečnih kilogramov in skladno oblikovanje telesa, potem nemara joga ni najboljša izbira glavne vadbe, lahko pa jogo uspešno dopolnjujemo s katero izmed intenzivnih vadb, ki zagotavljajo hitro topljenje maščob (npr. metabolični trening, piloxing, ipd.). Izbrano vadbo je smiselno izvajati vsaj dvakrat tedensko, ostale dneve v tednu pa lahko izkoristite za pohodništvo, plavanje, sprehode v naravi, tek ali druge priljubljene telesne aktivnosti. Pri tem je prav, da gibanje postane del vašega življenja, ni pa dobro, če postane nekakšna zasvojenost, zaradi katere začnejo trpeti preostala področja v življenju.

Za več informacij o hujšanju, dietah, zdravem načinu življenja in gibanju, pa si preberite na: hujšanje.info. Na portalu tako lahko najdete predstavitve posameznih diet, živil in vadb, da je odločitev za najboljšo za vas lažja in bolj strokovno podkovana.

Preberite, ali dieta brez OH deluje!

© 25. 06. 2018 - Bellavita.si. Oglaševanje.