Elegantna limuzina, ki ji ni para
| Članek je bil prebran 476 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Včasih je veljalo, da je limuzino vozil samo tisti, ki je želel na cesti vzbujati eleganco, prestiž, status in tudi zavist. Nekaj od tega velja tudi danes in za razred limuzin se danes odloča ozek segment kupcev avtomobilov, ki pa po drugi strani točno vedo, kaj si želijo od svojega avtomobila. Je pa tudi res, da so včasih limuzine stale zelo veliko denarja in so v primerjavi z drugimi vozili ostajale relativno nedosegljive. Danes se lahko tudi najbolj drzno oblikovane in sodobno opremljene limuzine pohvalijo s cenami, ki so primerljive tudi vozilom iz drugih segmentov vozil (npr. priljubljenim enoprostorcem, karavanom, itd.). V razredu limuzin je izbira kar velika in takšne modele ustvarja večina  pomembnejših avtomobilskih proizvajalcev, danes pa si bomo podrobneje ogledali eno, ki ji vsekakor velja nameniti dodatno pozornost.

limuzina citroenLimuzina, ki ve, kako se stvarem streže

Pri Citroenu so tako naredili limuzino citroen c elysee, ki je v marsičem nekaj čisto posebnega v svojem razredu. Od svojega predhodnika se močno razlikuje in je v tem smislu njegova popolna in še elegantnejša različica. Pri Citroenu so tako spremenili vse tisto, kar so lahko izboljšali in ohranili vse tisto, kar je že prej limuzino odlikovalo. Gre za petvratno prenovljeno limuzino, ki so jo dopolnili z okrasno masko. S tem so zaigrali na srca vseh tistih ljubiteljev limuzin, ki si od tovrstnih vozil obetajo predvsem statusni videz, prestiž, eleganco. Konec koncev si številni kupci limuzin takšen avtomobil kupijo zato, ker si želijo od njega nekaj več, kot zgolj praktičnost, nizko porabo, sodobno tehnologijo, dober oprijem na cesti, varnost, itd. V tem smislu je je Citroenova nova limuzina gotovo presežek.

Kaj danes kupci pričakujejo od limuzine?

V marsikaterem pogledu se stvari glede na preteklost niso toliko spremenile. Kupci limuzin so ostali še naprej zelo zahtevni in jih je dokaj težko zadovoljiti. Od svoje limuzine pričakujejo tako dizajn, prestiž, kakor uporabnost in prostornost. Včasih je vse to kar velik izziv združiti v samo en avtomobil. Da je limuzina tudi sinonim za udobnost in prijetno vožnjo, je gotovo odveč pripomniti. Kdor kupuje limuzino, ne kupuje le avtomobila, ampak avtomobila, ki na vsakem koraku kaže svojo karizmo, moč, varnost, stabilnost in lepoto.  Številne limuzine so spredaj široke, kar jim daje veliko aerodinamičnost, hkrati pa jih to dela tudi stabilnejše na cesti. Nepomemben ni niti videz luči, ki morajo delovati elegantno in zapeljivo – vsak kupec limuzine si želi, da se bodo za njim obračale glave. Limuzine se namreč ne kupi zato, da bi imeli prostoren ali zgolj uporaben avtomobil, ampak da bi vozili avtomobil, ki vse te lastnosti nadgrajuje še z nepozabnim dizajnom, drznostjo in privlačnostjo. Seveda morajo proizvajalci limuzin vendarle upoštevati tudi nekatere prostorske dimenzije ali omejitve, da je tak avtomobil primeren tudi za vožnjo po mestu in parkiriščih. Dolžina takih vozil je običajno okoli 4,4 m, širina pa 1,95 m. V višino limuzina običajno meri okoli 1,5 m, medosna razdalja pa znaša 2,6 m. Na vse to morajo biti pozorni tako proizvajalci, kakor kupci, če želijo s svojimi modeli izvajati preproste manevre in vozilo parkirati tudi v mestih, kjer je za parkirišča običajno nekaj manj prostora. Čeprav torej za limuzine velja, da so daljše, prostorne in elegantno velike, pa morajo po drugi strani upoštevati tudi okolje in prostor, ki ga vozniki danes namenjamo svojim vozilom. Da bi bilo z limuzino na cesti tudi udobno, mora imeti udobno vzmetenje in dobro lego na cestišču. Notranjost mora biti podrejena potovalnemu udobju. To, da so danes limuzine opremljene tudi s sodobno napredno tehnologijo, je samo pika na i, brez katere si sodobnega vozila večina voznikov sploh več ne zna predstavljati. Med osnovno napredno tehnologijo tako sodijo: zaslon na dotik, navgacijski sistem, funkcija za glasovno prepoznavanje, Blutetooth telefoniranje, mirror screen, itd. Prav tako imajo tovrstni modeli vgrajene tudi sisteme za pomoč pri vožnji (npr. kamero za pomoč pri vožnji vzvratno, ipd.), s katerimi je pot na cesti še varnejša in bolj zanesljiva.

Preberite si tudi o pravilni izbiri lahkega gospodarskega vozila – več tukaj!

© 25. 06. 2018 - Bellavita.si. Oglaševanje.