Najhitrejše diete
| Članek je bil prebran 2.113 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ko se bližajo poletni dnevi in bo potrebno smukniti tudi v krajša oblačila in kopalke, marsikoga izmed nas zaskrbi zaradi odvečnih kilogramov, ki smo jih pridno nabirali skozi hladnejši del leta. Problem je navadno tudi v tem, da se za odločilne spremembe v prehranjevalnem režimu in telesni aktivnosti odločamo v zadnjem trenutku ter tako v nekaj zadnjih tednih pred morjem želimo izgubiti kar čim več kilogramov ter si kar se da lepo izoblikovati naše telo.

Kuhalnici na skledi s hranoZato je več kot dobrodošlo poznati katero izmed hitrih diet, ki nam v razmeroma kratkem času lahko pomagajo do lepše postave. Ena izmed takšnih diet je dieta s sadjem in zelenjavo. Zanimivo je, da ljudje povprečno pojemo izjemno malo sadja in zelenjave. Zato je takšna dieta lahko odlično pomagalo do želenega cilja. V sadju in zelenjavi je veliko sestavin, ki človeka sicer nasitijo, a ne vsebujejo maščob. Hkrati sadje in zelenjava pospešuje presnovo. Morda se je smiselno izogibati le banan in morda tudi grozdja, ki vsebujejo precej sladkorja. Izogibajte se tudi olivam, ki so bogate z maščobami. Naslednja takšna hitra dieta je dieta z rižem. Riž vsebuje veliko vitaminov, pri čemer po vsebnosti še posebej izstopa kalij, ki je odličen pri pospeševanju odstranjevanja vode iz telesa.

Smiselno je, da se riž kuha v neslani vodi, saj sol v telesu zadržuje vodo. Lahko pa riž kuhate s cimetom ali katero izmed drugih začimbnic. Zanimiva hitra dieta je tudi dieta s krompirjem, ki je primeren zato, ker ne vsebuje maščob in je bogat s kalijem. To pomeni, da ne redi in pomaga pri izločanju vode iz telesa. Krompir je bogat z vitaminom C, ki je izjemno pomemben pri izgubi odvečnih kalorij.

© 27. 04. 2024 - Bellavita.si. Oglaševanje.