Najbolj učinkovite diete za hujšanje
| Članek je bil prebran 1.847 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Si želite izgubiti nekaj kilogramov ali pa ste nezadovoljni s točno določenim predelom telesa? Ne skrbite, vsakdo izmed nas ima na sebi kaj, kar bi želel spremeniti. Če gre za odvečne kilograme, je to ob pravi dieti, trudu in vztrajnosti tudi razmeroma lahko doseči. Je pa res, da nobena dieta ne bo učinkovala, kot bi morala, če je ne bomo kombinirali tudi z redno vadbo in zdravim življenjskim slogom. Prav tako ne obstajajo čudežne diete, ki bi vam v samo enem ali dveh mesecih omogočile izgubiti veliko kilogramov. Žal se brez muje še čevelj ne obuje, kaj šele izgubi veliko kilogramov. Seveda je po drugi strani res tudi to, da raziskave kažejo, da vsakemu človeku najbolj ustreza določena dieta oziroma prehranjevalni režim, zato ne bodite potrti, če boste morali preizkusiti kar nekaj različnih diet, da boste na koncu našli tisto, ki bo zares poskrbela za izgubo kilogramov in topljenje maščob. Ne glede na to, smo za vas zbrali nekaj najbolj učinkovitih diet za hujšanje, ki so pri izgubi telesne teže uspešno pomagale največ ljudem. Pa si poglejmo, kako poskrbeti za popolno postavo!

najboljše dieteDieta št. 1: Atkinsonova dieta

Ta dieta je kot nalašč za vse tiste, ki se lažje kakor mesu odrečejo ogljikovim hidratov. Ljubitelji mesa bodo nad njo navdušeni, saj ta dieta narekuje, da je dovoljeno uživati tudi večje količine mesa in maščob, pazljivi pa morate biti pri količini ogljikovih hidratov, ki jih vnesete v svoje telo. To pomeni, da je dovoljeno uživati veliko količino beljakovin, pa za to ne boste pridobili odvečnih kilogramov. Atkinsonova dieta namreč temelji na načelu, da je najpogostejši povzročitelj debelosti motnja pri presnavljanju ogljikovih hidratov. To pomeni, da je potrebno čim bolj omejiti njihov vnos v telo. Nekateri nasprotniki te diete opozarjajo, da je potrebno biti pazljiv zlasti pri tem, koliko časa vztrajamo pri takšnem prehranjevanju, da telesa za predolgo ne prikrajšamo za določene hranilne snovi.

Dieta št.2: Montignacova dieta

Gre za revolucionarno dieto, ki namesto prepovedovanja in omejevanja vnosa količine hrane, priporoča pravilno kombinacijo živil. Za izvajanje takšne diete je pomembno predvsem dobro poznavanje živil in tega, v katero skupino hranilnih snovi sodijo. Živila je potrebno uživati tako, da skupaj ne jemo beljakovin in ogljikovih hidratov. Pri tej dieti se priporoča tudi tradicionalno pripravljanje hrane, kar v osnovi pomeni čim manj cvrtja. Dnevno je potrebno zaužiti čim več obrokov, pri tem pa je potrebno povsem opustiti živila, ki so polna sladkorjev in maščob.

Dieta št. 3: Scarsdale dieta

Ta dieta, podobno kakor Atkinsonova, temelji predvsem na izogibanju živil, ki so bogata z ogljikovimi hidrati, toda pri tej dieti je potrebno paziti tudi na nizek vnos kalorij in popiti veliko navadne vode. Scarsdale dieta poudarja predvsem količino popite vode, ki je ključna za to, da iz telesa čim prej spravimo odvečne kilograme in maščobe. Na tak način se namreč telo prečisti in tudi razstrupi, rezultat tega pa je tudi kakšen kilogram manj. Jedilnik naj bi pri tej dieti sestavljajo predvsem sadje in zelenjava ter prehrana bogata s proteini. Prepovedana živila te diete so riž, bel kruh in banane. Ker gre za precej strogo in zahtevno dieto, je naj ne bi smeli izvajati več kakor 14 dni.

Preberi več o dietah in o tem, katera je prava za vas!

© 30. 04. 2024 - Bellavita.si. Oglaševanje.